Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων – Ιούνιος – Ιούλιος 2023

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων – Ιούνιος – Ιούλιος 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και Ιούλιο 2023, α οι παρακάτω εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Ωδείο:

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023: Παράσταση «Σαπφώ καταστερωμένη, ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ». Μια περιπλάνηση στα αστέρια με οδηγό τη Σαπφώ σε νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Η Ρηνιώ Κυριαζή κρατάει το νήμα της ιστορίας μιας γυναίκας και αφηγείται τις φάσεις της ζωής της. Ο κύκλος της ζωής ξετυλίγεται μέσα από τις φάσεις της Σελήνης, από τη νέα Σελήνη που αυξάνει ως την Πανσέληνο και πάλι πίσω, στη Σελήνη που σβήνει. Τα ποιήματα της Σαπφούς συνθέτουν μια ιδιαίτερη δραματουργία και θέτουν ερωτήσεις για το χρόνο, το χώρο, το φθαρτό και το άφθαρτο, την τέχνη και την επιστήμη, τον έρωτα. Ο Θοδωρής Οικονόμου παίζει στο πιάνο, ο sound designer Νικόλας Καζάζης επεξεργάζεται τους ήχους ζωντανά, η Ρηνιώ Κυριαζή τραγουδάει και αφηγείται. Ώρα έναρξης 21:00, διάρκεια 70΄.

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023: Συναυλία της Νεανικής ορχήστρας ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ του Δημοτικού Ωδείου. Η εκδήλωση αποτελεί διοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο και εντάσσεται στον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Μουσικής. Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 19:00

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023: Συναυλία με έργα μπαρόκ μουσικής από το σχήμα Musica Ficta. Συντελεστές: Βιολιά: Βάσω Αρλέτου, Γεώργιος Χλίτσιος, Ευριπίδης Παππάς, Σπύρος Ζαπαντής, Μιχάλης Τασούλας, Βιόλες: Μαριάνθη Καψάλη, Ναταλία Γκαρανάτση, Κοντραμπάσο: Απόστολος Παπαπέτρος, Πιάνο: Ειρήνη Ζάγκλη, Φαγκότο: Μαρίνα Δημητριάδου, Κλαρινέτα: Απόστολος Δημητρίου, Άγγελος Αντώνογλου. Ώρα έναρξης 21:00,

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, που αποτελούν μέρος της συνεχούς προσπάθειας σύνδεσης του Μουσείου με την καλλιτεχνική έκφραση της πόλης των Ιωαννίνων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο