Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023 – Θέατρο Δωδώνης

Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023 – Θέατρο Δωδώνης

Δελτίο τύπου
Υπουργείο Πολιτισμού
Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023

Ομάδα Θεάτρου C. for Circus
Μωρή Φύση!
Βασισμένο στη νουβέλα «Χρόνια, Μήνες, Μέρες» του Γιεν Λιένκε
Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023
Ώρα έναρξης: 20.00

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα
Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr

Η ομάδα C. for Circus παρουσιάζει μια ιδιαίτερη παράσταση θεάτρου και μουσικής με τίτλο Μωρή Φύση!, βασισμένη στη νουβέλα του κινέζου συγγραφέα Γιεν Λιένκε Χρόνια Μήνες Μέρες, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 25 και 26 Ιουλίου 2023, στις 20.00. Η παράσταση «παρακολουθεί» μια χρονιά που η ξηρασία έμοιαζε να μην τελειώνει ποτέ και αφηγείται μια ιστορία για τη δύναμη της ζωής. Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο
Εκείνη τη χρονιά που η ξηρασία έμοιαζε να μην τελειώνει, ο χρόνος ψήνονταν ώσπου να γίνει στάχτη κι ο ήλιος, αν προσπαθούσες να τον πιάσεις, κολλούσε πάνω στα χέρια σαν κάρβουνο. Ο ένας ήλιος διαδεχόταν τον άλλο πάνω από τα κεφάλια μας. Από το πρωί ως το βράδυ ο Παππούλης σχεδόν άκουγε τα μαλλιά του να καίγονται.
Ένα τρομερό κύμα ξηρασίας αναγκάζει τους κατοίκους ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού να τραπούν σε φυγή – όλους εκτός από έναν γέρο άνδρα κι ένα τυφλό σκυλί, που δεν μπορούν να κάνουν το εξουθενωτικό ταξίδι στα βουνά σε αναζήτηση τροφής και νερού. Ο γέρος φυλάει μία και μοναδική καλαμποκιά που έχει φυτρώσει στην άγονη γη. Αφιερωμένος σ’ αυτήν και στην ελπίδα που του δίνει, αγωνίζεται κάθε μέρα ενάντια στην ήττα, κερδίζει κάθε μέρα μια νίκη κόντρα στο θάνατο.
Μια πεισματική μάχη επιβίωσης μέχρι τη δραματική κορύφωση του τέλους, όπου ο ένας από τους δύο πρέπει να θυσιαστεί για να επιβιώσει ο άλλος και να κρατήσει ζωντανή την καλαμποκιά.

Συντελεστές
Διασκευή, δραματουργία: Σάββας Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Βικτώρια Φώτα
Πρωτότυπη μουσική: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
Σκηνικά, κοστούμια, γλυπτική: archlabyrinth
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Σχεδιασμός ήχου: Φοίβος Παπαγιάννης
Τεχνικός παράστασης: Θεμιστοκλής Παντελόπουλος
Ερμηνεύουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Αθηνά Σακαλή
ΑΜΚΕ: ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ C. for Circus

Πληροφορίες
• Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
• H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
• Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.
• Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr
• Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.
Ακολουθήστε το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» στα social media:
Facebook
Instagram

Μετάβαση στο περιεχόμενο