Το δέντρο των ευχών – Χριστούγεννα 2023

Το δέντρο των ευχών – Χριστούγεννα 2023

Έτοιμο και φέτος το δεντράκι μας, το δέντρο των ευχών των μικρών μαθητών της Γ δημοτικού του σχολείου της γειτονιάς μας, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων!
Και του Χρόνου με ΥΓΕΙΑ!

Δελτίο τύπου
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στολίζει φέτος το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων με ξεχωριστή παρέα:
Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 9.00 π.μ. υποδέχεται την Γ’ τάξη του σχολείου της γειτονιάς (3ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, Μαρούτσειο) για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην είσοδο του Μουσείου.
Οι μικροί μαθητές υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών θα στολίσουν το δέντρο με τις ευχές, που θα έχουν γράψει πάνω σε μικρά λευκά χαρτάκια και θα κρεμάσουν στα κλαδιά του δέντρου, καθώς και με συμβατικά στολίδια.
«Χαμένο ανάμεσα στα άλλα, μέσα σ’ ένα πυκνό δάσος, υπήρχε κάποτε ένα δέντρο. Ήταν υπεραιωνόβιο, με κορμό μεγάλο σαν σπίτι και κλαριά που θαρρούσες πως άγγιζαν τα ουράνια. Το έλεγαν «Το Δέντρο Των Ευχών» και όχι τυχαία. Ήταν το δώρο των θεών στους ανθρώπους. Οποιοσδήποτε μπορούσε να πάει εκεί και να κάνει οποιαδήποτε ευχή. Αν ζητούσε αυτό που ήθελε με όλη του τη δύναμη, το Δέντρο ικανοποιούσε το αίτημά του».
(πηγή users.sch.gr)
Η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου
Δρ Αρχαιολόγος

Μετάβαση στο περιεχόμενο